Selection of the UV irradiation conditions for accelerated edible oil oxidation procedure. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Selection of the UV irradiation conditions for accelerated edible oil oxidation procedure.

Abstrakt

Celem badań było dobranie optymalnych warunków etapu naświetlania olejów roślinnych z zastosowaniem promieniowania ultrafioletowego. Dobrano powierzchnię naświetlania i grubość filmu oleju, a także odległość próbki oleju od źródła światła i moc promieniowania ultrafioletowego.Lotne produkty utleniania izolowano przy pomocy mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej i rozdzielano z zastosowaniem chromatografii gazowej z detektorem płomieniowo-jonizacyjnym.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. - Part II strony 11 - 19
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Gromadzka J., Wardencki W.: Selection of the UV irradiation conditions for accelerated edible oil oxidation procedure.// Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. - Part II/ ed. ed. E. Szłyk. - UMK. Toruń: Wydaw. Nauk. UMK, 2009, s.11-19
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 57 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi