Właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych syntetyzowanych z mieszanin kwasów tłuszczowych.
Abstrakt
Przedstawiono właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych, estrów glicerolu i kwasów tłuszczowych, które są otrzymywane w warunkach przemysłowych. Emulgatory syntetyzowano metodą bezpośredniej ekstrakcji w obecności otrzymywanych in situ soli sodu i stosowanych kwasów tłuszczowych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
Przemysł Chemiczny
nr 82,
strony 299 - 302,
ISSN: 0033-2496 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Szeląg H., Gajewska A.: Właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych syntetyzowanych z mieszanin kwasów tłuszczowych. // Przemysł Chemiczny. -Vol. 82., nr. 4 (2003), s.299-302
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 127 razy