JOURNAL OF FOOD SCIENCE - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

ISSN:

0022-1147

eISSN:

1750-3841

Dyscypliny:

  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Weterynaria (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne
2020 70 MNiSW 2019
Punkty Ministerialne
Rok Punkty Lista
2020 70 MNiSW 2019
2019 70 MNiSW 2019
2018 30 A
2017 30 A
2016 30 A
2015 30 A
2014 30 A
2013 30 A
2012 35 A
2011 35 A
2010 27 A
2009 27 A
2008 27 A

Model czasopisma:

Hybrydowe

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore
2018 2.28
Punkty CiteScore
Rok Punkty
2018 2.28
2017 2.06
2016 1.92

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Polityka wydawnicza:

Pre-print
wersja autorska artykułu przed recenzją
Post-print
wersja autorska artykułu po recenzji

Tabela statusów SHERPA RoMEO

Tabela statusów SHERPA RoMEO
SHERPA RoMEO kolor Polityka archiwizacji
Zielony można archiwizować pre-printy i post-printy lub wersję wydawcy
Niebieski can archive post-prints
Żółty można archiwizować pre-printy
Biały nie można archiwizować żadnych materiałów
Szary brak danych

Filtry

wszystkich: 2

  • Kategoria
  • Rok

Katalog Czasopism

2011
  • Chemical Quality of Bottled Waters: A Review

    Bottled water has become very popular for quenching thirst and as a dietary (mineral) supplement. Theplethora of natural mineral waters precludes any unequivocal system of classification, which makes it difficult for theconsumer to choose a water with properties that suits him/her exactly. The ever-increasing popularity of bottled watersmeans that it is of the utmost importance to determine not only their mineral content, but above...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

2008
  • Methodological evaluation of method for dietary heavy metal intake
    Publikacja

    - JOURNAL OF FOOD SCIENCE - 2008

    Narażenie człowieka na działanie zanieczyszczeń środowiskowych jest poważnym problemem w obecnych czasach. Metale ciężkie są uważane za toksyczne dla człowieka ze względu na tendencję kumulowania się w wybranych tkankach organizmu. Ponadto, ich obecność w ustroju jest przyczyną wielu schorzeń. Substancje szkodliwe mogą przenikać do organizmu kilkoma drogami, m.in. poprzez spożywanie skażonej żywności. Biorąc pod uwagę ryzyko związane...

wyświetlono 23 razy