Paweł Filipkowski - Organizacje - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Zespoły Badawcze (Członek zespołu)

Członkostwo w towarzystwach, organizacjach i instytucjach naukowych lub artystycznych

  • Europejska Federacja Biotechnologów

    organizacja wielonarodowościowa

    Pełnione 2006-11-01 na stanowisku: Członek

  • Polskie Towarzystwo Mikrobiologów

    Pełnione 2004-01-01 - 2007-12-31 na stanowisku: Członek

  • Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

    Pełnione 2016-01-01 na stanowisku: Członek

  • Polskie Towarzystwo Technologów Żywności oddział Gdańsk

    Pełnione 2018-10-23 na stanowisku: Skarbnik, Członek Zarządu

Członkostwo w zespołach eksperckich

  • Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Politechniki Gdańskiej

    Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Politechniki Gdańskiej, Polska

    Opinia o innowacyjności rozwiązania: "Sposób wytwarzania pączków i donatów z ciasta drożdżowego z udziałem ciasta parzonego oraz mrożenia szokowego z nadziewaniem po wysmażeniu."

  • Instytut Badań nad Gospodarką Rynkową

    Instytut Badań nad Gospodarką Rynkową we współpracy z Samorządem Województwa Pomorskiego, Polska w ramach projektu: "Stymulowanie innowacyjności województwa pomorskiego przez wspieranie klastrów - koncepcja polityki i działania pilotażowe."

    Wydanie opinii na temat opracowanego przez zespół pracowników naukowych Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji SGGW opracowania dotyczącego: "Trendy i kierunki zmian na rynku żywności w Polsce i na świecie."

Członkostwo w sieciach naukowych

  • Badania Trehalozy in silico

    Analiza sekwencji kodujących syntazy trehalozy

    Skład: 1. dr inż Paweł Filipkowski, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny, Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności 2. Prof. dr hab. Stefan Janecek Laboratory of Protein Evolution, Instytut Biologi Molekularnej, Słowackiej Akademii Nauk

  • Wykorzystanie trehalozy w przemyśle piekarniczo-cukierniczym.

    Współpracy przy wdrażaniu technologii biosyntezy trehalozy w jednoetapowej reakcji enzymatycznej z wykorzystaniem syropów skrobiowych, opracowanej w Katedrze Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności Wydziału Chemicznego Uczelni.

    Skład: 1. Paweł Filipkowski CTWiT Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny, Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności 2. Zakład handlowy Export-Import Marek Lisak, ul. Bystrzańska 29a, 43-300 Bielsko-Biała

wyświetlono 4019 razy