Chemical composition analysis and authentication of whisky - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Chemical composition analysis and authentication of whisky

Abstrakt

W pracy przedstawiono informacje dotyczące porównania różnych rodzajów whisky i innych napojów alkoholowych, identyfikacji różnych rodzajów whisky, oceny jakości i potwierdzania autentyczności whisky. Ponadto w pracy omówiono różne techniki stosowane w analizie whisky, takie jak gazową i cieczową chromatografię z różnymi detektorami (FID, AED, UV-vis), nos elektroniczny, spektrometrię absorpcji atomowej i spektrometrię mas. Ponadto opisano stosowane w tych badaniach techniki chemometryczne , jak również wybrane techniki przygotowania próbek

Cytowania

  • 6 5

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 7 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE nr 95, wydanie 11, strony 2159 - 2166,
ISSN: 0022-5142
Język:
angielski
Rok wydania:
2015
Opis bibliograficzny:
Wiśniewska P., Dymerski T., Wardencki W., Namieśnik J.: Chemical composition analysis and authentication of whisky// JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. -Vol. 95, iss. 11 (2015), s.2159-2166
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/jsfa.6960
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 182 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi