Effect of Hydroxypropylation and Beta-Amylase Treatment on Complexation of Debranched Starch With Naringenin - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of Hydroxypropylation and Beta-Amylase Treatment on Complexation of Debranched Starch With Naringenin

Abstrakt

Naringenin exhibits many health benefits but it has limited water solubility and consequently low bioavailability. The objective of this study is to investigate the effect of hydroxypropylation and enzymatic treatments on starch complexation with naringenin. Potato starch and Hylon VII are hydroxypropylated to two substitution degrees and then debranched or debranched/β‐amylase treated prior to complexing with naringenin. Both soluble and insoluble complexes are recovered and characterized. An increase in hydroxypropylation level improves recovery of soluble complexes, while total recovery remains unchanged; the β‐amylase treatment further increases soluble complex recovery. For the same treatment, the naringenin content is greater in Hylon VII complexes (6.72–15.15 mg/g) than in potato starch complexes (2.45–11.18 mg/g). Insoluble complexes have greater naringenin contents (3.91–15.15 mg/g) compared to their soluble counterparts (2.45–9.43 mg/g). All complexes exhibit a mixture of B + V X‐ray diffraction pattern. This work is the first one to demonstrate that hydroxypropylated starch forms complexes with naringenin, and an appropriate level of beta‐amylase hydrolysis further improves their complexation.

Cytowania

  • 3

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 3

    Scopus

Autorzy (5)

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 30 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY-NC-ND otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
STARCH-STARKE nr 70, wydanie 5-6, strony 1 - 10,
ISSN: 0038-9056
Język:
angielski
Rok wydania:
2018
Opis bibliograficzny:
Gonzalez A., Wang Y., Staroszczyk H., Brownmiller C., Lee S.: Effect of Hydroxypropylation and Beta-Amylase Treatment on Complexation of Debranched Starch With Naringenin// STARCH-STARKE. -Vol. 70, iss. 5-6 (2018), s.1-10
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/star.201700263
Bibliografia: test
  1. Rutschmann, M., Solms, J., Formation of inclusion complexes of starch with different organic compounds.4. Ligand binding and variability in helical conformations of V- amylose. Lebensm.Wiss. Technol. 1990, 23, 70-79.
  2. Tufvesson, F., Wahlgren, M., Eliasson, A., Formation of amylose-lipid complexes and effects of temperature treatment. Part 1. Monoglycerides. Starch/Stärke 2003, 55, 61-71. otwiera się w nowej karcie
  3. Tufvesson, F., Wahlgren, M., Eliasson, A., Formation of amylose-lipid complexes and effects of temperature treatment. Part 2. Fatty acids. Starch/Stärke 2003, 55, 138-149. otwiera się w nowej karcie
  4. Tang, M.C., Copeland, L., Analysis of complexes between lipids and wheat starch. Carbohydr. Polym. 2007, 67, 80-85. otwiera się w nowej karcie
  5. Lesmes, U., Cohen, S.H., Shener, Y., Shimoni, E., Effects of long chain fatty acid unsaturation on the structure and controlled release properties of amylose complexes. Food Hydrocoll. 2009, 23, 667-675. otwiera się w nowej karcie
  6. Rutschmann, M., Heiniger, J., Pliska, V., Solms, J., Formation of inclusion complexes of starch with different organic compounds. 1. Method of evaluation of binding profiles with menthone as an example. Lebensm. Wiss. Technol. 1989, 22, 240-244.
  7. Godet, M., Buléon, A., Tran, V., Colonna, P., Structural features of fatty acid-amylose complexes. Carbohydr. Polym. 1993, 21, 91-95. otwiera się w nowej karcie
  8. Godet, M., Bizot, H., Buléon, A., Crystallization of amylose-fatty acid complexes prepared with different amylose chain lengths. Carbohydr. Polym. 1995, 27, 47-52. otwiera się w nowej karcie
  9. Arijaje, E., Wang, Y.-J., Shin, S., Sha, U., Proctor, A., Effects of chemical and enzymatic modifications on starch-stearic acid complex formation. J. Agric. Food Chem. 2014, 62, 2963-2972. otwiera się w nowej karcie
  10. Arijaje, E., Wang, Y.-J., Effects of chemical and enzymatic modifications on starch-oleic acid complex formation. J. Agric. Food Chem. 2015, 63, 4202-4210. otwiera się w nowej karcie
  11. Arijaje, E., Wang, Y.-J., Effects of chemical and enzymatic modifications on starch- linoleic acid complex formation. Food Chem. 2017, 217, 9-17. otwiera się w nowej karcie
  12. Wulff, G., Kubik, S., Helical amylose complexes with organic complexands .1. microcalorimetric and circular dichroitic investigations. Macromol. Chem. Phys. 1992, 193, 1071-1080. otwiera się w nowej karcie
  13. Liu, J., Wang, M., Peng, S., Zhang, G., Effect of green tea catechins on the postprandial glycemic response to starches differing in amylose content. J. Agric. Food Chem. 2011, 59, 4582-4588. otwiera się w nowej karcie
  14. Chai, Y., Wang, M., Zhang, G., Interaction between amylose and tea polyphenols modulates the postprandial glycemic response to high-amylose maize starch. J. Agric. Food Chem. 2013, 61, 8608-8615. otwiera się w nowej karcie
  15. Zhang, L., Yang, X., Li, S., Gao, W., Preparation, physicochemical characterization and in vitro digestibility on solid complex of maize starches with quercetin. LWT-Food Sci. Technol. 2011, 44, 787-792. otwiera się w nowej karcie
  16. Lorentz, C., Pencreac'h, G., Soultani-Vigneron, S., Rondeau-Mouro, C., de Carvalho, M., Pontoire, B., Le Bail, P., Coupling lipophilization and amylose complexation to encapsulate chlorogenic acid. Carbohydr. Polym. 2012, 90, 152-158. otwiera się w nowej karcie
  17. Cohen, R., Orlova, Y., Kovalev, M., Ungar, Y., Shimoni, E., Structural and functional properties of amylose complexes with genistein. J. Agric. Food Chem. 2008, 56, 4212- 4218. otwiera się w nowej karcie
  18. Van Hung, P., Phat, N. H., Phi, N. T. L., Physicochemical properties and antioxidant capacity of debranched starch-ferulic acid complexes. Starch/Stärke, 2013, 65, 382-389. otwiera się w nowej karcie
  19. Kim, J., Huber, K., Preparation and characterization of corn starch-βcarotene composites. Carbohydr. Polym. 2016, 136, 394-401. otwiera się w nowej karcie
  20. Di Majo, D. D., Giammanco, M., La Guardia, M., Tripoli, E., Giammanco, S., Finotti, E., Flavanones in citrus fruit: Structure-antioxidant activity relationship. Food Res. Int. 2005, 38, 1161-1166. otwiera się w nowej karcie
  21. Gao, K., Henning, S. M., Niu, Y., Youssefian, A. A., Seeram, N. P., Xu, A., Herber, D., The citrus flavonoid naringenin stimulates DNA repair in prostate cancer cells. J. Nutr. Biochem. 2006, 17, 89-95. otwiera się w nowej karcie
  22. Jayachitra, J., Nalini, N., Effect of naringenin (citrus flavanone) on lipid profile in ethanol- induced toxicity in rats. J. Food Biochem. 2012, 36, 502-511. otwiera się w nowej karcie
  23. Lee, K., Moon, S., Kim, K., Mendonca, A., Paik, H., Antimicrobial effects of various flavonoids on Escherichia coli O157:H7 cell growth and lipopolysaccharide production. Food Sci. Biotechnol. 2010, 19, 257-261. otwiera się w nowej karcie
  24. Yang, L., Ma, S., Zhou, S., Chen, W., Yuan, M., Yin, Y., Yang, X., Preparation and characterization of inclusion complexes of naringenin with β-cyclodextrin or its derivative. Carbohydr. Polym. 2013, 98, 861-890. otwiera się w nowej karcie
  25. Pal, J., Singhal, R., Kulkarni, P., Physicochemical properties of hydroxypropyl derivative from corn and amaranth starch. Carbohydr. Polym. 2012, 134, 926-932. otwiera się w nowej karcie
  26. Gonzalez, A., Wang, Y.-J., Staroszczyk, H., Brownmiller, C., Lee, S.-O., Acetylation and enzymatic treatment on starch complexation with naringenin. Submitted. otwiera się w nowej karcie
  27. Wang, Y.-J., Wang, L., Effect of modification sequence on structures and properties of hydroxypropylated and crosslinked waxy maize starch. Starch/Stärke 2000, 52, 406-412. otwiera się w nowej karcie
  28. Johnson, D.P., Spectrophotometric determination of the hydroxypropyl group in starch ethers. Anal. Chem. 1969, 41, 859-860. otwiera się w nowej karcie
  29. Wurzburg, O. B., Crosslinked Starches. In O. B. Wurzburg (Ed.), Modified starches: Properties and uses. CRC Press Inc., Boca Raton, FL, 1986, pp. 41-53.
  30. Kavitha, R., BeMiller, J. N., Characterization of hydroxypropylated potato starch. Carbohydr. Polym. 1998, 37, 115-121. otwiera się w nowej karcie
  31. Liu, H., Li, M., Chen, P., Yu, L., Chen, L., Tong, Z., Morphologies and thermal properties of hydroxypropylated high-amylose corn starch. Cereal Chem. 2010, 87, 144-148. otwiera się w nowej karcie
  32. Perera, C., Hoover, R., Influence of hydroxypropylation on retrogradation properties of native, defatted and heat-moisture treated potato starches. Food Chem. 1999, 64, 361-375. otwiera się w nowej karcie
  33. Wulff, G., Steinert, A., Höler, O., Modification of amylose and investigation of its inclusion behavior. Carbohydr. Res. 1998, 307, 19-31. otwiera się w nowej karcie
  34. Zhu, F., Wang, Y.-J., Characterization of modified high-amylose maize starch-α-naphthol complexes and their influences on rheological properties of wheat starch. Food Chem. 2013, 138, 256-262. otwiera się w nowej karcie
  35. Arijaje, E., Wang, Y.-J., Effects of enzymatic modification and botanical source on starch- stearic acid complex formation. Starch/Stärke 2016, 68, 700-708. otwiera się w nowej karcie
  36. Zhang, B., Huang, Q., Luo, F., Fu, X., Structural characterizations and digestibility of debranched high-amylose maize starch complexed with lauric acid. Food Hydrocoll. 2012, 28, 174-181. otwiera się w nowej karcie
  37. Forrest, B., Identification and quantitation of hydroxypropylation of starch by FTIR. Starch/Stärke 1992, 5, 179-183. otwiera się w nowej karcie
  38. Unsalan, O., Erdogdu, Y., Gulluoglu, M., FT-Raman and FT-IR spectral and quantum chemical studies on some flavonoid derivatives: Baicalein and naringenin. J. Raman Spectrosc. 2009, 40, 562-570. otwiera się w nowej karcie
  39. Liu, H., Ramsden, L., Corke, H., Physical properties and enzymatic digestibility of hydroxypropylated ae, wx, and normal maize starch. Carbohydr. Polym. 1999, 40, 175- 182. otwiera się w nowej karcie
  40. Richardson, S., Nilsson, G., Bergquist, K., Gorton, L., Mischnick, P., Characterization of the substituent distribution in hydroxypropylated potato amylopectin starch. Carbohydr. Res. 2000, 328, 365-373. otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 60 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi