Influence of zinc and magnesium carboxylates on properties of emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Influence of zinc and magnesium carboxylates on properties of emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers.

Abstrakt

Określono właściwości emulsji stabilizowanych emulgatorami acyloglicerolowymi modyfikowanymi karboksylanami cynku i magnezu. Zbadano wpływ kompozycji emulgatorów na HLB i efektywność w modelowych układach emulsyjnych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
SURUZ 2003. Scientific Conference Surfactants and Dispersed Systems in Theory and Practice. strony 547 - 550
Język:
angielski
Rok wydania:
2003
Opis bibliograficzny:
Szeląg H., Macierzanka A.: Influence of zinc and magnesium carboxylates on properties of emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers.// SURUZ 2003. Scientific Conference Surfactants and Dispersed Systems in Theory and Practice./ ed. K.A. Wilk Wrocław: P. Wroc., 2003, s.547-550
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 51 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi