Influence of zinc and magnesium carboxylates on properties of emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers.
Abstrakt
Określono właściwości emulsji stabilizowanych emulgatorami acyloglicerolowymi modyfikowanymi karboksylanami cynku i magnezu. Zbadano wpływ kompozycji emulgatorów na HLB i efektywność w modelowych układach emulsyjnych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- SURUZ 2003. Scientific Conference Surfactants and Dispersed Systems in Theory and Practice. strony 547 - 550
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Szeląg H., Macierzanka A.: Influence of zinc and magnesium carboxylates on properties of emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers.// SURUZ 2003. Scientific Conference Surfactants and Dispersed Systems in Theory and Practice./ ed. K.A. Wilk Wrocław: P. Wroc., 2003, s.547-550
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 67 razy