Microstructural behavior of water-in-oil emulsions stabilized by fatty acid esters of propylene glycol and zinc fatty acid salts
Abstrakt
Zbadano wpływ składu emulgatorów acylopropylenoglikolowych, modyfikowanych mydłami cynku, na charakter przemian strukturalnych jakim ulegają emulsje W/O stabilizowane przez takie emulgatory. Badano zarówno etap emulgowania jak i mikrostrukturę oraz właściwości reologiczne otrzymanych emulsji.
Cytowania
-
1 4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
1 5
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
nr 281,
strony 125 - 137,
ISSN: 0927-7757 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2006
- Opis bibliograficzny:
- Macierzanka A., Szeląg H.: Microstructural behavior of water-in-oil emulsions stabilized by fatty acid esters of propylene glycol and zinc fatty acid salts// COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS. -Vol. 281., nr. nr 1-3 (2006), s.125-137
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.colsurfa.2006.02.025
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 131 razy