Microwave-assisted preparation of potato starch silicated with silicic acid - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Microwave-assisted preparation of potato starch silicated with silicic acid

Abstrakt

Application of microwave irradiation for the silication of granular potato starch with silicic acid, and the properties of silicated starch were investigated. Potato starch was esterified on 20 min microwave irradiation of starch with silicic acid, applying the power of 450 or 800Wand, for comparison, on 120 min convectional heating of the reagent blend at 100 ◦C. The degree of esterification and the reaction efficiency did not depend on the silication mode, but they increased with increasing power of the microwave irradiation. The degree of esterification increased with the reagent ratio. The esterification provided either monoesters or crosslinked esters of retained granularity, insignificantly disrupted crystallinity, and high hydrophobicity. An increased dose of silicic acid in the reaction mixtures provided thermally more stable crosslinked esters.

Cytowania

  • 2 3

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 2 3

    Scopus

Autorzy (2)

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 194 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY-NC-ND otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
CARBOHYDRATE POLYMERS nr 81, strony 599 - 606,
ISSN: 0144-8617
Język:
angielski
Rok wydania:
2010
Opis bibliograficzny:
Staroszczyk H., Janas P.: Microwave-assisted preparation of potato starch silicated with silicic acid// CARBOHYDRATE POLYMERS. -Vol. 81, nr. 3 (2010), s.599-606
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.carbpol.2010.03.017
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 162 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi