Abstrakt
Rozdział w całości poświęcony jest analizie próbek żywności pod kątem oznaczania w nich mikro i makroelementów. Przedstawione zostały metody przygotowania próbek oraz techniki wykorzystywane na etapie oznaczeń końcowych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- Mineral Components in Foods. strony 1 - 31
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2007
- Opis bibliograficzny:
- Biziuk M., Kuczyńska J.: Mineral components in food - analytical implications// Mineral Components in Foods./ ed. eds: P. Szefer, J.O. Nriagu. Boca Raton: CRC Press Taylor & Francis Group, 2007, s.1-31
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 124 razy