Revealing dynamic changes of the volatile profile of food samples using PTR–MS - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Revealing dynamic changes of the volatile profile of food samples using PTR–MS

Abstrakt

Volatile compounds carry valuable information regarding the properties of foodstuffs. Volatiles emitted from food can be used as, for example, indicators of quality, shelf-life, or authenticity. A better understanding of the multitude of transformations which occur during food processing could facilitate the optimisation of production, increase the desirability of food products, and also their wholesomeness. However, as some of these transformations are fast-paced, it is necessary to monitor them using techniques which enable real-time determination of volatiles, such as proton transfer reaction–mass spectrometry (PTR–MS). Recent years have seen a marked increase in its use in food analysis, since it can be used to obtain insight into the dynamics of the monitored processes and can be the basis for precise quality control methods for food processing. This review highlights recent works in which PTR–MS was used in monitoring during foodstuffs production, preparation and storage.

Cytowania

  • 2 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 2 1

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach
Opublikowano w:
FOOD CHEMISTRY nr 364,
ISSN: 0308-8146
Język:
angielski
Rok wydania:
2021
Opis bibliograficzny:
Majchrzak T., Wojnowski W., Wasik A.: Revealing dynamic changes of the volatile profile of food samples using PTR–MS// FOOD CHEMISTRY -,iss. 364 (2021), s.130404-
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.foodchem.2021.130404
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 117 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi