Zasady zapewniania bezpieczeństwa żywności - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Zasady zapewniania bezpieczeństwa żywności

Abstrakt

Żywność jest niezbędnym elementem życia człowieka, a jej spożywanie jest czynnością codzienną i bardzo ważną dla funkcjonowania organizmu. Produkcja i spożycie żywności wywołuje konsekwencje ekonomiczne, społeczne i środowiskowe. Pominięcie aspektów związanych z bezpieczeństwem żywności skutkowałoby występowaniem chorób układu pokarmowego oraz strat ekonomicznych o zasięgu zarówno regionalnym, jak i światowym. Bezpieczeństwo żywności jest terminem obejmującym wiele działań mających na celu zapewnienie konsumentom dostępu do żywności, która nie szkodzi zdrowiu i życiu.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W :Chemia żywności : Biologiczne właściwości składników żywności.Tom 2 strony 307 - 330
Język:
polski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Tylingo R.: Zasady zapewniania bezpieczeństwa żywności// Chemia żywności : Biologiczne właściwości składników żywności.Tom 2/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s.307-330
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 163 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi