
mgr inż. Adrianna Banach-Kopeć
Employment
e-Learning courses
-
Biotechnologia ogólna BT 2022/2023
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 6 w roku akademickim 2022/2023. Kurs obejmuje zarówno wykłady, seminarium i laboratorium z przedmiotu Biotechnologia ogólna. Za kurs odpowiada dr inż. Izabela Sinkiewicz, prof. PG.
-
Funkcjonalne właściwości składników żywności 2022/2023
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 1 i 2 w roku akademickim 2022/2023. Kurs obejmuje wykłady i zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Funkcjonalne właściwości składników żywności Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Instrumentalne Metody Badań Struktur Biomakromolekuł 2025
Celem przedmiotu jest zapoznanie Studentów z różnymi technikami instrumentalnymi, stosowanymi na WCh i WFTiMS w analizie strukturalnej biomakrocząsteczek, w tym przede wszystkim : ze stosowaną aparaturą oraz jej możliwościami i ograniczeniami, a także metodami przygotowania materiału do pomiarów, z podstawowymi metodami obróbki i analizy danych. Zajęcia podzielone są na dwie części: 2h praca w laboratorium nad przygotowaniem...
-
PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
-
Zastosowania techniczne nanocieczy
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z nanocieczami, czyli zawiesinami nanocząstek w cieczy bazowej oraz z ich technicznymi zastosowaniami. W trakcie kursu omówione zostaną definicje i klasyfikacja nanocieczy, ich właściwości fizykochemiczne oraz metody syntezy i stabilizacji tych układów koloidalnych. Studenci poznają, w jaki sposób dodatek nanocząstek wpływa na cechy cieczy, co przekłada się na liczne zastosowania praktyczne....
-
24/25_Prawne aspekty gospodarki odpadami
seen 2629 times