FOOD CHEMISTRY - Journal - Bridge of Knowledge

Search

FOOD CHEMISTRY

ISSN:

0308-8146

eISSN:

1873-7072

Disciplines
(Field of Science):

  • medical biology (Medical and Health Sciences )
  • pharmacology and pharmacy (Medical and Health Sciences )
  • health sciences (Medical and Health Sciences )
  • family studies (Family studies)
  • agriculture and horticulture (Agricultural sciences)
  • food and nutrition technology (Agricultural sciences)
  • animal science and fisheries (Agricultural sciences)
  • biotechnology (Natural sciences)
  • chemical sciences (Natural sciences)

Ministry points: Help

Ministry points - current year
Year Points List
Year 2024 200 Ministry scored journals list 2024
Ministry points - previous years
Year Points List
2024 200 Ministry scored journals list 2024
2023 200 Ministry Scored Journals List
2022 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2021 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2020 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2019 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2018 40 A
2017 40 A
2016 40 A
2015 40 A
2014 40 A
2013 40 A
2012 45 A
2011 45 A
2010 32 A

Model:

Open Access

Points CiteScore:

Points CiteScore - current year
Year Points
Year 2022 14.9
Points CiteScore - previous years
Year Points
2022 14.9
2021 13.1
2020 11.9
2019 10.7
2018 9.8
2017 8.9
2016 7.8
2015 7.3
2014 6.6
2013 6.3
2012 6.1
2011 6

Impact Factor:

Log in to see the Impact Factor.

Filters

total: 65

  • Category
  • Year
  • Options

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Journals

Year 2023
Year 2011
Year 2022
Year 2019
Year 2024
Year 2018
  • Antioxidant properties of ferrous flavanol mixtures
    Publication

    Interaction of metal, especially iron ions with flavanols is considered as an important feature of these compounds and is believed to contribute to their both antioxidant and prooxidant properties. The aim of this study was to examine how Fe2+ binding to form a 4:1 (flavanol:Fe2+) mixtures affects the antioxidant properties of flavanols. ABTS∗ scavenging, protection against fluorescence bleaching induced by AAPH and hypochlorite,...

    Full text to download in external service

Year 2008
  • Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits
    Publication
    • Y. Park
    • S. Jung
    • S. Kang
    • B. G. Heo
    • P. Arancibia-Avila
    • F. Toledo
    • J. Drzewiecki
    • J. Namieśnik
    • S. Gorinstein

    - FOOD CHEMISTRY - Year 2008

    W pracy porównano właściwości przeciwutleniające i profil białek owoców kiwi poddanych działaniu etylenu i powietrza. Wysokie współczynniki korelacji między całkowitą zawartością fenoli i właściwościami przeciwutleniającymi uzyskano dla trzech metod określania właściwości przeciwutleniających: ABTS, TEAC i CUPRAC. W paśmie białek owoców kiwi rozdzielonych za pomocą elektroforezy stwierdzono różnice w paśmie siarczanu dodecylu sodu...

    Full text to download in external service

  • Application of gas chromatography-olfactometry (GC-O) in analysis and quality assessment of alcoholic beverages - a review
    Publication

    W ostatnich latach prowadzone są intensywne badania nad aktywnością sensoryczną poszczególnych składników zapachów napojów alkoholowych i nad zależnościami pomiędzy zapachem, a składem chemicznym lotnej frakcji tych produktów z wykorzystaniem techniki chromatografii gazowej z detekcją olfaktometryczną (GC-O). GC-O jest techniką wykorzystującą możliwość oceny sensorycznej eluatu z kolumny chromatograficznej, przy czym dla każdego...

    Full text to download in external service

  • Applications of sample preparation techniques in the analysis of pesticides and PCBS in food
    Publication

    Pestycydy oraz anality z grupy polichlorowanych bifenyli (PCB), można znaleźć w żywności w niewielkich stężeniach, jednak ich zdolność do kumulacji i toksyczność powodują konieczność oznaczanie tych związków w żywności. Analiza próbek żywności pod kątem obecności pestycydów i analitów z grupy PCB przysparza wiele trudności ze względu na specyfikę przygotowania próbki w oparciu o wieloetapowe operacje oczyszczania próbki zawierającej...

    Full text to download in external service

Year 2021
Year 2010
Year 2017
Year 2007
  • Aromagrams - aromatic profiles in the appreciation of food quality
    Publication

    W ostatnich latach obserwuje się coraz powszechniejsze stosowanie analizy instrumentalnej do oceny jakości organoleptycznej produktów spożywczych. Nowe podejście polega na tworzeniu profili zapachowych, swego rodzaju "aromagramów" charakterystycznych dla danego produktu. Do najczęściej stosowanych technik pozwalających na tworzenie i rozpoznawanie "aromagramów" należą techniki chromatograficzne, w szczególności chromatografia gazowa...

    Full text to download in external service

Year 2012
Year 2014
  • Bioactive compounds and the antioxidant capacity in new kiwi fruit cultivars
    Publication
    • Y. Park
    • J. Namieśnik
    • K. Vearasilp
    • H. Leontowicz
    • M. Leontowicz
    • D. Barasch
    • A. Nemirovski
    • S. Trakhtenberg
    • S. Gorinstein

    - FOOD CHEMISTRY - Year 2014

    The aim of this investigation was to find the best among seven different kiwi fruit cultivars (‘Hayward’, ‘Daheung’, ‘Haenam’, ‘Bidan’, ‘Hort16A’, ‘Hwamei’ and ‘SKK12’) for human consumption and to classify them as groups. Therefore, the contents of bioactive compounds and the level of antioxidant capacities of these cultivars were determined in four different extracts and compared. It was found that the contents of the bioactive...

seen 3556 times