Abstrakt
W pracy przedstawiono ocenę procesu autooksydacji emulsji W/O ze szczególnym uwzględnieniem składu fazy olejowej emulsji na postęp reakcji. Zbadano również wpływ wybranych antyoksydantów i emulgatorów na stabilność sporządzonych układów emulsyjnych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2010
- Opis bibliograficzny:
- Szeląg H., Guzowska A.: Effect of lipid phase composition on autoxidation of water - in - oil emulsion// SOFW - Journal.. -., nr. iss. 5 (2010), s.12-18
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 96 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Chapter 14. Physical and chemical interaction of componenets in food systems
- Z. Sikorski,
- J. Pokorny,
- S. Damodaran
2008