Abstrakt
Przedstawiono nowe zaawansowane metody specjacji selenu w dodatkach spożywczych. Szczególną uwagę zwrócono na przygotowanie próbek odnośnie: frakcjonowania różnych klas związków tworzonych przez selen, rozdzielanie wodnych ekstraktów za pomocą chromatografii wykluczeniowej oraz charakteryzowania rozpuszczalnych w wodzie frakcji proteinowych przy użyciu detektorów MALDI oraz TOF-MS.
Autorzy (5)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
ANALYTICA CHIMICA ACTA
nr 500,
strony 171 - 183,
ISSN: 0003-2670 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Śliwka-Kaszyńska M., Ruiz E., Połatajko A., Vacchina V., Szpunar J.: Methodological advances for selenium speciation analysis in yeast. // ANALYTICA CHIMICA ACTA. -Vol. 500., (2003), s.171-183
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 128 razy