Abstrakt
W artykule zostały przedstawione czynniki, które mają wpływ na jakość produktu w branży piekarniczej. Tym produktem jest pieczywo, a w szczególności chleb, który stanowi od 80% do 90% jego ogólnej produkcji. Autor wyodrębnił czynniki wpływające na jakość produktu i usystematyzował je, a następnie opisał. Podzielone one zostały na 3 grupy funkcjonujące w procesie produkcyjnym, a następnie na podgrupy. Podstawowe grupy czynników, które mają wpływ na jakość produktu to: czynniki surowcowe, czynniki technologiczne i czynniki organizacyjno-techniczne. Podsumowaniem całości opracowania jest opisowy model funkcjonalny wpływu czynników na jakość produktu w branży piekarniczej.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Opublikowano w:
-
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna
nr 25,
strony 165 - 172,
ISSN: 1426-9600 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2020
- Opis bibliograficzny:
- Drozd R.: Model funkcjonalny wpływu czynników na jakość produktu w branży piekarniczej// Aparatura Badawcza i Dydaktyczna -Vol. 25,iss. 3 (2020), s.165-172
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 163 razy