Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences

Abstrakt

Celem pracy było porównanie olejów uzyskanych z różnych odmian rzepaku. Oznaczono skład kwasów tłuszczowych, wartości liczb charakterystycznych (AcV, AnV, PV, TOTOX), zawartość karotenów, tokoferoli, chlorofili, polifenoli, metali (żelazo i miedź). Oznaczono stabilność oksydatywną olejów tłoczonych na zimno. Oznaczono skład frakcji lotnej i przeprowadzono analizy sensoryczne.

Cytowania

  • 1 9

    CrossRef

  • 2 6

    Web of Science

  • 2 8

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY nr 114, strony 357 - 366,
ISSN: 1438-7697
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Tynek M., Pawłowicz R., Gromadzka J., Tylingo R., Wardencki W., Karlovits G.: Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences// EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY. -Vol. 114, nr. iss. 3 (2012), s.357-366
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/ejlt.201100296
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 43 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi