Katedra Technologii Koloidów i Lipidów - Jednostki Administracyjne - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Katedra Technologii Koloidów i Lipidów

Filtry

wszystkich: 157

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Publikacji

Rok 2011
  • Emulgatory acylopropylenoglikolowe otrzymywane w układach mikroemulsyjnych - synteza i właściwości
    Publikacja

    - Rok 2011

    W pracy przedstawiono możliwości syntezy emulgatorów acylopropylenoglikolowych na drodze bezpośredniej estryfikacji glikolu propylenowego kwasami tłuszczowymi C12:0 - C18:0 przebiegającej w układzie mikroemulsyjnym w obecności surfaktantów: anionowego dodecylosiarczanu sodu i niejonowego polioksyetylenowanego glikolu etylenowego. Opisano wpływ rodzaju i stężenia surfaktantu, budowy kwasu tłuszczowego użytego w syntezie, temperatury...

Rok 2013
Rok 2009
Rok 2012
Rok 2020
Rok 2008
Rok 2021
Rok 2006
  • Influence of sulphanilamide in wastewater on Anammox process
    Publikacja

    - Rok 2006

    Badano wpływ krótko- oraz długookresowej ekspozycji mieszanej kultury Anammox na działanie sulfonamidu. Otrzymane wyniki potwierdziły, że sulfanilamid (SA)hamuje proces Anammox. Wyższe stężenia SA powodowały silniejszy efekt inhibicji usuwania związków azotu ze ścieków. Natomiast długookresowe testy potwierdziły hipotezę, że wydłużenie czasu ekspozycji mikroorganizmów Anammox na działanie SA skutkuje obniżeniem stopnia inhibicji...

Rok 2019
  • INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion
    Publikacja
    • A. Brodkorb
    • L. Egger
    • M. Alminger
    • P. Alvito
    • R. Assunção
    • S. Ballance
    • T. Bohn
    • C. Bourlieu-Lacanal
    • R. Boutrou
    • F. Carrière... i 25 innych

    - Nature Protocols - Rok 2019

    Developing a mechanistic understanding of the impact of food structure and composition on human health has increasingly involved simulating digestion in the upper gastrointestinal tract. These simulations have used a wide range of different conditions that often have very little physiological relevance, and this impedes the meaningful comparison of results. The standardized protocol presented here is based on an international consensus...

    Pełny tekst do pobrania w portalu

Rok 2002
Rok 2022
  • Internationalization and Quality Assurance in Higher Education
    Publikacja

    - Management - Rok 2022

    Internationalization is an inevitable phenomenon among all contemporary higher education institutions (HEIs) in a globalizing world. It is the driving force for development and progress. In course of the last 30 years, it became an inevitable element of HE management. However, it carries along a number of risks, pitfalls, and organizational challenges. To hedge those, quality assurance (QA) is called to the stage. HEIs therefore...

    Pełny tekst do pobrania w portalu

Rok 2017
  • Investigation on domestic fruits seed oils in personal care emulsion systems
    Publikacja

    - Rok 2017

    The use of fruit seed oils in personal care products is of significance to both their function and image. Poland is an important processor of fruit products within the EU, and thus has a large availability of seeds from domestic fruits, which are normally considered to be a waste material. Unfortunately, current literature is scarce of the suitability of these oils for topical use in the form of cosmetic emulsions. Published data...

    Pełny tekst do pobrania w portalu