FOOD CHEMISTRY - Journal - Bridge of Knowledge

Search

FOOD CHEMISTRY

ISSN:

0308-8146

eISSN:

1873-7072

Disciplines
(Field of Science):

  • medical biology (Medical and Health Sciences )
  • pharmacology and pharmacy (Medical and Health Sciences )
  • health sciences (Medical and Health Sciences )
  • family studies (Family studies)
  • agriculture and horticulture (Agricultural sciences)
  • food and nutrition technology (Agricultural sciences)
  • animal science and fisheries (Agricultural sciences)
  • biotechnology (Natural sciences)
  • chemical sciences (Natural sciences)

Ministry points: Help

Ministry points - current year
Year Points List
Year 2024 200 Ministry scored journals list 2024
Ministry points - previous years
Year Points List
2024 200 Ministry scored journals list 2024
2023 200 Ministry Scored Journals List
2022 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2021 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2020 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2019 200 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2018 40 A
2017 40 A
2016 40 A
2015 40 A
2014 40 A
2013 40 A
2012 45 A
2011 45 A
2010 32 A

Model:

Open Access

Points CiteScore:

Points CiteScore - current year
Year Points
Year 2023 16.3
Points CiteScore - previous years
Year Points
2023 16.3
2022 14.9
2021 13.1
2020 11.9
2019 10.7
2018 9.8
2017 8.9
2016 7.8
2015 7.3
2014 6.6
2013 6.3
2012 6.1
2011 6

Impact Factor:

Log in to see the Impact Factor.

Filters

total: 67

  • Category
  • Year
  • Options

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Journals

Year 2011
  • Determination of pesticide residues in food matrices using the QuEChERSmethodology
    Publication

    - FOOD CHEMISTRY - Year 2011

    Oznaczanie pozostałości pestycydów w próbkach żywności jest ogromnym wyzwaniem głównie z powodu dużych ilości substancji przeszkadzających, które podlegają ekstrakcji razem z analitami i najczęściej wywierają negatywny wpływ na tok analizy. Z drugiej strony, zapewnienie "bezpieczeństwa żywności" wymaga monitorowania w niej pozostałości pestycydów. W artykule przedstawiono nowe podejście do oznaczania pozostałości pestycydów w próbkach...

    Full text to download in external service

  • Synthesis and characterisation of starch cuprate
    Publication

    The cupration of granular potato starch with ammonium tetrachlorocuprate(II) was performed by a 20 min lasting microwave-assisted process and by 40 min convectional heating. In both cases the degree of esterification (DE) did not exceed 0.0064. A higher dose of cuprate had a positive effect on DE, regardless of whether the microwave irradiation or the convectional heating was applied, and on the thermal stability of the starch...

    Full text available to download

Year 2010
Year 2008
Year 2007
  • Aromagrams - aromatic profiles in the appreciation of food quality
    Publication

    W ostatnich latach obserwuje się coraz powszechniejsze stosowanie analizy instrumentalnej do oceny jakości organoleptycznej produktów spożywczych. Nowe podejście polega na tworzeniu profili zapachowych, swego rodzaju "aromagramów" charakterystycznych dla danego produktu. Do najczęściej stosowanych technik pozwalających na tworzenie i rozpoznawanie "aromagramów" należą techniki chromatograficzne, w szczególności chromatografia gazowa...

    Full text to download in external service

  • Optimization of condition for demineralization Baltic cod (Gadus morhua) backbone

    Kręgosłupy dorsza bałtyckiego (Gadus morhua) są alternatywnym źródłem kolagenu. Aby uzyskać z nich natywny niezanieczyszczony kolagen należy usunąć z nich białka mięśniowe i sole mineralne. Obecność tych związków pogarsza funkcjonalne właściwości preparatu kolagenowego. Dlatego celem pracy było opracowanie optymalnych parametrów demineralizacji kręgosłupów dorsza. Najlepszy efekt demineralizacji, nieomal 100%, przy stratach tylko...

    Full text to download in external service

  • The influence of different acids and pepsin on the extractability of collagen from the skin of Baltic cod (Gadus morhua)
    Publication

    Zastosowano 5,0 M roztwory kwasu cytrynowego, mlekowego, octowego oraz 0,115 M roztwór kwasu solnego. Kolagen z całych skór ekstrahowano w 4 st.C odpowiednimi kwasami (1 : 6, w/v) w czasie 24, 48 i 72 h. Stwierdzono, że kwas solny jest najmniej efektywnym rozpuszczalnikiem kolagenu spośród użytych kwasów. W zastosowanych warunkach doświadczeń maksymalnie można wyekstrahować kwasem cytrynowym 60 % kolagenu, kwasem octowym i mlekowym...

    Full text to download in external service

Year 2006
Year 2003
Year 2002

seen 5466 times