Fermentacyjny wyrób mleka - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Fermentacyjny wyrób mleka

Abstrakt

W rozdziale opisano rodzaje i zalety mlecznych produktów fermentowanych, ich zdrowotność i sposoby otrzymywania. Omówiono znaczenie i skład kultur starterowych stosowanych w przemyśle mleczarskim. Omówiono procesy fermentacyjne w produkcji serów.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek strony 64 - 72
Język:
polski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacyjny wyrób mleka// Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek/ Gdańsk: Wydaw. PG, 2012, s.64-72
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 122 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi