Tomasz Dymerski - Publications - Bridge of Knowledge

Search

Filters

total: 151

  • Category
  • Year
  • Options

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Publications

Year 2015
Year 2013
Year 2014
Year 2016
Year 2019
Year 2017
Year 2018
Year 2010
  • State of the art electronic nose technology and future trends
    Publication

    - Year 2010

    This chapter briefly reviews the progress in field of artificial olfaction and demonstrates future trends in electronic nose technology. The discussion about e-nose concern also a big challenge for the pattern recognition (PARC) systems due to several particular problems they involve. Finally, the application of e-nose in different areas of life is given.

  • SAFE - technika izolacji związków zapachowych z próbek żywności

    Oznaczanie składników odpowiedzialnych za zapach produktów żywnościowych dokonywane za pomocą technik chromatograficznych obejmuje dwa zasadnicze etapy: przygotowanie próbki i identyfikację (rozdzielenie połączone z odpowiednią metodą detekcji). Ze względu na skomplikowaną matrycę, specyfikę związków zapachowych - samoistne ich uwalnianie z matrycy, jak i możliwość zachodzenia przemian, kluczowym elementem analizy żywności jest...

Year 2011
  • Solar-wind system for lightning of public areas
    Publication

    - Year 2011

    Solar-wind system was developed for illumination of public large areas. The energy of this system becomes from renewable sources. Furthermore, they are relatively inexpensive, and the production of pollutants or greenhouse gases are reduced.

  • Raw material influence on volatile composition of agricultural distillates
    Publication

    - Year 2011

    Celem prezentowanej pracy było określenie za pomocą techniki HS-SPME/GC-MS charakterystycznych związków markerowych pozwalających na identyfikację pochodzenia surowcowego destylatów rolniczych. Przeprowadzone badania wskazały kilkanaście związków na podstawie obecności których można określić surowiec jakiego użyto przy produkcji destylatu.

  • Quality assurance of alcoholic beverages by electronic nose
    Publication

    - Year 2011

    Quality is very important attribute of every alcoholic beverage. It is very significant to satisfy consumers and assure food quality. Flavour, colour and taste constitute a great matter not only for connoisseurs. Due to these features, the whole manufacturing process need to be monitored. This paper presents a high-class devices useful in assessing of beverage quality. Electronic noses offer quick real-time analysis, which is very...

Year 2021
Year 2009

seen 3102 times