Projekty
Filtry
wszystkich: 15
Katalog Projektów
Rok -
-
SUNNIVA Zrównoważona produkcja żywności pochodzenie roślinnego poprzez dobór wysokiej jakości surowca oraz optymalizację procesów technologicznych
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności z dnia 2014-08-25
-
VEGFRUT Wykorzystanie technologii mikrofalowych w przetwórstwie warzyw i owoców w celu uzyskania produktów żywnościowych o wysokiej jakości zdrowotnej
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem LIDER/029/605/L-4/12/NCBR/2013 z dnia 2013-09-27
-
Wpływ warunków pasteryzacji, wysokiego ciśnienia w temperaturze poniżej 0C i ogrzewania mikrofalowego na wartość odżywczą i biologiczną oraz jakość mikrobiologiczną mleka ludzkiego
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem UMO-2013/09/B/NZ9/01779 z dnia 2014-02-24
-
StryrKom StyrKom „Ocena wpływu polistyrenu pochodzącego z opakowań i materiałów termoizolacyjnych na DNA organizmów żywych z wykorzystaniem testu kometowego”- Radium
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem DEC-2/RADIUM/2021 z dnia 2021-07-13
-
KARDIO BNC Przedkliniczne badania możliwości zastosowania oryginalnej, polskiej bionanocelulozy (BNC) w medycynie regeneracyjnej w aspekcie bioimplantów w kardiochirurgii i chirurgii naczyniowej
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem PBS2/A7/16/2013 z dnia 2013-12-04
-
HumMilkPres Przechowywanie mleka kobiecego w stanie niezamrożonym w warunkach wysokiego ciśnienia i temperatury poniżej 0C - nowa metoda utrwalania
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem NOR/SGS/HumMilkPres/0009/2020-00 z dnia 2022-04-04
-
- Projekt wielogłowicowego systemu druku 3D do produkcji biokompatybilnych rusztowań w oparciu o niestabilną formę hydrożelu chitozanowego domieszkowanego agarozą.
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem DEC-10/2021/IDUB/I.3.3 z dnia 2022-02-21
-
AntoChemPrev Porównanie potencjału chemoprewencyjnego różnych odmian wybranych owoców jadalnych.
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności z dnia 2015-08-05
-
Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji liofilizatów z wykorzystaniem emiterów fal dla optymalizacji procesu i poprawy jakości produktu.
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
-
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych technologii suchego frakcjonowania wraz z mikronizacją suszonych ziaren kukurydzy.
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
-
Ocena wpływu metody przygotowywania hydrożeli chitozanu oraz dodatku wypełniacza w postaci nanocząstek ZnO na ich aktywość przeciwdrobnostrojową oraz cytotoksyczność w tworzeniu nośników komórkowych.
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności z dnia 2022-06-23
-
Food OxNA2 Ocena potencjalnego toksykologicznego ryzyka związanego ze spożywaniem kwasów nukleinowych utlenionych podczas obróbki termicznej produktów mięsnych
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem UMO-2023/49/N/NZ9/02749
-
Ocena jakości zdrowotnej poszczególnych części warzyw kapustowatych oraz poszczególnych faz ich rozwoju jako źródła bioaktywnych fitozwiązków przy projektowaniu żywności funkcjonalnej w tym suplementów diety.
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem UMO-2013/09/N/NZ9/01275 z dnia 2014-03-13
-
FoodDNA Kwasy nukleinowe w żywności, rodzaje i zawartość w surowcach i przetworzonych produktach żywnościowych
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem UMO-2016/23/N/NZ9/02227 z dnia 2017-09-12
-
Charakterystyka bioaktywnych peptydów z keratyny z piór drobiowych oraz produktów ich przemian zachodzących w trakcie reakcji Maillarda
ProjektyProjekt realizowany w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności zgodnie z porozumieniem UMO-2021/41/N/NZ9/04466 z dnia 2022-01-03