Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności - Jednostki Administracyjne - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności

Filtry

wszystkich: 525

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Publikacji

Rok 2015
Rok 2002
Rok 2007
Rok 2006
Rok 2003
Rok 2014
Rok 2017
  • Zasady zapewniania bezpieczeństwa żywności
    Publikacja

    - Rok 2017

    Żywność jest niezbędnym elementem życia człowieka, a jej spożywanie jest czynnością codzienną i bardzo ważną dla funkcjonowania organizmu. Produkcja i spożycie żywności wywołuje konsekwencje ekonomiczne, społeczne i środowiskowe. Pominięcie aspektów związanych z bezpieczeństwem żywności skutkowałoby występowaniem chorób układu pokarmowego oraz strat ekonomicznych o zasięgu zarówno regionalnym, jak i światowym. Bezpieczeństwo żywności...

Rok 2021
Rok 2020
Rok 2009