Katedra Nauk o Jakości - Jednostki Administracyjne - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Katedra Nauk o Jakości

Filtry

wszystkich: 191

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Publikacji

Rok 2002
Rok 2003
Rok 2005
Rok 2006
Rok 2007
  • Sztuczny sensor smaku a zmysł smaku
    Publikacja

    Omówiono klasy smaku i działanie zmysłu smaku, który odgrywa ogromną rolę w ocenie jakości żywności metodami organoleptycznymi. Metody te nie są w pełni obiektywne, stąd poszukiwanie sztucznego sensora smaku. Przedstawiono szereg rozwiązań prowadzących do opracowania sensora smaku na większą skalę. Omówiono wybrane potencjometryczne i woltamperometryczne sensory smaku, a także ich handlowe modele.

Rok 2009
Rok 2010
Rok 2011
Rok 2012